marți, 2 februarie 2010

Sunt un mare sportiv

Salutare tuturor.

In cazul in care nu imi cunosteati veleitatile mele sportive, tin sa va mentionez ca sunt cel mai mare sportiv pe care l-ati cunoscut voi in viata asta. Si spun asta cu toata responsabilitatea. Spuneti voi: ati mai vazut pe undeva vreo persoana care sa practice atatea sporturi cate fac eu? Pe langa sporturile deja consacrate si recunoscute ca probe olimpice, gen sticlism, coniac canoe, halbere, etc vreau sa va spun ca mai practic inca macar 4 sporturi: fotbal, tenis, atletism si pescuit...ca sa nu mai mentionez inot si ski la care de asemenea ma pricep (daca nu ma credeti vedeti articolul cu Valea Gasteinului postat de mine acum o luna).

Buuun. Acum ca am clarificat si treaba asta, sa detaliem.
Am constatat eu in ultima vreme ca am cam imbatranit...asta e un mod elegant de a spune ca m-am lenevit. Si incercand eu sa ma inchei (cu greu) la pantaloni intr-o dimineata mi-am adus aminte ca n-am mai fost de mult la sala. Da ma duc la sala....sau ma duceam ca in ultima vreme am mai fost doar la sala de mese. Ma hotarasc..de maine ma duc la sala...evident ca a trecut o saptamana si tot n-am ajuns pe acolo.

Primesc vinerea trecuta un telefon de la un coleg sa imi propuna un fotbal pentru luni seara de la 8 la 10 ca stia ca sunt bun si ma bag la chestiuni din astea. Evident ca am acceptat ca doar nici nu presupunea un mare efort din partea mea sa alerg 2 ore.
Cum trebuia sa ma tin de promisiune, imi pregatesc ieri dimineata echipamentul si aseara ma infiintez la poarta scolii unde trebui sa jucam...chiar cu o ora mai devreme ca ardeam de nerabdare sa joc. Si-am jucat...am dat si gol...am luat si goluri, dar la final tragand linie am constatat urmatoarele:
  • printre gemete si icnete de durere am constatat ca nu mai pot merge
  • ma dureau toate oasele, muschii, venele, unghiile, organele si ce mai este legat de corpul uman
  • am castigat...stima colegilor mei
  • am pierdut...vreo 4 litri de transpiratie si vreo 200 de grame(cam prost raportul)
  • daca ma calca un tren azi m-as fi simtit mai bine
  • acest sport trebuie practicat numai de persoanele care sunt apte fizic. Cele care vor sa devina trebuie mai intai fie sa se duca la medic si sa se trateze la cap, fie sa se apuce alte sporturi mai usoare intai, fie sa nu joace 2 ore in continuu.
  • cine a zis "mens sana in corpore sano" era un bou. daca ai putina mens sana, nu te duci si alergi ca nebunu constient fiind ca nu poti pentru ca nu ai un corpore sano. deci e posibil sa ai mes sana si corpore NU sano. (nush daca are vreo coerenta, dar ati rpins voi ideea: nu-mi place proverbul)
Acestea fiind zise,cred ca o sa trec deacum la celalalt spot la care ma pricep, pescuitul. Si daca stau bine sa ma gandesc aici chiar fac performanta ca practic doua sporturi in paralel intrucat pescuitul se asociaza bine cu halberele, iar performanta se materializeaza in faptul ca nu prind nimic.

Pana una alta cred ca o sa astept sa-mi treaca durerile astea si poate mai incerc un Atlantis (alte 2 sporturi atletism si inot completate cu un sticlism viteza ulterior)

V-am salutat din mers ca n-am timp de stat.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Uai nebunule, vezi sa nu-ti rupi vreo mina sau vreo clavicula! Si ai uitat sa spui ca le ai si la ciclism de anduranta :) Te fac un bob? Io mai am sania, tu?

Dragos Ciobanu spunea...

Mai am si eu o "Saniuta" :)