marți, 16 februarie 2010

La concurenta cu Olimpiada de iarna

Am primit dimineata de la un prieten un link la un articol despre un concurs de injunghiat porcul.
Marele eveniment s-a desfasurat la Miercurea Ciuc si a aliniat la start nationalele de taiat porci ale Romaniei si Ungariei.

Sincer, mie nu prea mi s-a parut de nici o culoare ca ar fi vorba de nationala Romaniei ca toate numele de acolo erau unguresti. Noi romanii suntem de altfel un popor mult prea civilizat sa ne pretam la astfel de obiceiuri; noi intai il mangaiem, apoi il asomam si abia la urma il taiem ca doar suntem europeni. Mama lor de unguri! fie ca's de-ai lor sau de-ai nostri...ne-au cam batut si de data asta (ca de atatea ori in trecut)...da Transilvania tot a noastra e.

Competitia a fost stransa, cele doua echipe mergand cap la cap pana la final. Scorul la general 5-4 pentru Ungurii lor (nici unguri de calitate nu mai avem in tara asta, da cred ca e un indiciu despre cine a omorat ciobanul din Miorita:))
Printre premiile acordate se numara : cel mai bun "tinator de porc" (nu stiu cum altfel sa numesc persoana care tine porcul cand este injunghiat), cea mai buna palinca, cel mai bun "injunghietor de porc"- asta tre sa fie un fel de Hanibal al porcilor, s.a.m.d.

Insa dincolo de activitatile oarecum barbare dar pline de pitoresc desfasurate acolo, scopul competitiei a fost unul nobil - ar fi bine sa va asezati pe ceva pentru ca voi cita din organizatori : "obiectivul nu a fost acela de a vedea cine e cel mai bun la injunghiat porcii sau de a ne distra omorand porci, obiectivul a fost acela de a creste intelegerea intre oameni" WTF????

Adica cum "intelegerea dintre oameni"? Facem vreo coalitie, vreo cruciada a ungurilor impotriva porcilor? Sau asta a fost asa o impacare intre unguri ca se certasera si decat sa se impace la o bere mai bine taie niste porci...Ma intreb oare ce mai omoara daca se supara rau unii pe altii?

Pentru cei ce vor sa citeasca articolul original il gasiti aici.
PS: a se nota ca nu sunt o persoana rasista...n-am nimic cu ungurii, dar in schimb cu alte natii am :)

Niciun comentariu: