duminică, 21 septembrie 2008

De ce 7?

Va intrebati probabil (cei 2 cititori ai acestui text:)) de ce 7(seven)? Din mai multe motive. O sa dezvolt doar doua acum.

1. 7 ani de succese
Pentru ca in urma cu exact 7 ani viata mea s-a schimbat radical. In bine sau dimpotriva, asta o va confirma doar viitorul. Pana acum auspiciile sunt bune.
In urma cu 7 ani un copil (desi la vremea aceea nu ma consideram deloc astfel) avea un vis: sa reuseasca in viata pe propriile puteri. Sa aiba un job bun, o casa, o masina, visul oricarui roman obisnuit.

2. 7 ingeri pazitori care mi-au schimbat viata
Un vis frumos la care s-a adaugat si o pasiune - politica...sau cel putin asa credeam si eram hotarat sa fac tot posibilul sa mi le indeplinesc pe ambele. Mi-a iesit insa in drum un om caruia ii voi fi toata viata indatorat pentru ca a avut grija sa ma indrume la momentul potrivit-viceprimarul Romanului la acea vreme(primul inger). Ca un batran intelept mi-a zis:" In politica azi esti sus iar maine poti sa nu mai fii deloc. Mai bine gaseste-ti o alta pasiune pe care sa ti-o transformi in meserie. Politica o poti face ca hobby, dar existenta ar trebui sa ti-o castigi din altceva mai sigur". Cuvinte de aur pe care o sa mi le amintesc mereu.
Se ivea o alta problema: ca un copil confuz ce eram nu reuseam sa imi dau seama ce alta pasiune am?Pescuit? ...nu poate fi o meserie. Sport?Muzica?...nimic din toate aste nu ma multumea pe deplin. Am hotarat sa urmez ceva la moda la acea vreme- MARKETING- stiinta de a genera alte vise/iluzii.
La cateva luni, al doilea inger (fosta mea diriginta din liceu)mi-a iesit in cale si mi-a zis:"Daca tot ai intrat la Stiinte politice si iti place, de ce nu continui in paralel cu marketingul?"."Chiar, de ce nu?" m-am intrebat eu. Raspunsul de altfel era simplu: pentru ca a doua facultate trebuia platita. O piedica importanta fara indoiala pentru ca nu aveam nici cea mai vaga idee de unde sa iau banii. Dintr-un salariu de asistenta medicala al mamei mi se parea imposibil de realizat. Cu toate acestea al treilea inger (mama) a fost alaturi de mine. "Ne-om descurca noi cumva. Am trecut printr-atatea impreuna, o scoatem noi la capat si pe asta" imi zicea. Si ca si cum toate fortele universului ar fi fost alaturi de noi, a aparut si al patrulea inger (vecinul de la etajul 1- fost procuror sef) venit parca sa endorseze hotararea noastra:"Lasati doamna, daca baiatul vrea sa invete, noi (i.e. el si sotia lui) suntem aici sa va ajutam"- cuvinte care ne-au conferit multa liniste mie si mamei mele pentru ca stiam ca in caz de nevoie avem la cine sa apelam.
Cel de-al cincilea inger (Monseniorul Fechet- preot la catdrala Romano Catolica) aparut intr-un moment foarte greu pentru mine (ca doar de aia e inger). In toiul iernii, ramas fara cazare in Iasi mi-a oferit probabil acoperisul sub care am petrecut cei mai frumosi ani ai vietii mele - garsoniera din Canta. A ramas alaturi de mine si de familia mea pana in ziua de azi.
Anii au trecut, iar eu m-am trezit din nou in fata unui moment hotarator pentru viitorul meu: prima mea slujba- redactor la Ziarul de Roman. Probabil pentru oricare dintre voi (doi) aceasta fituica nu spune nimic, dar pentru mine spune atat de multe...Mi-a adus in fata al saselea inger (doamna Cristiana cum ii spunea toata lumea-redactor sef). A contat enorm pentru mine ajutorul ei. Eu, un amarat de student in anul 3, ea - o mare personalitatea a urbei. "Ce ai facut tu in ultima vreme?" -primele ei cuvinte la interviu. "Mi-am infiintat o firma" raspund eu timid. "Ia tu un loc la acest calculator si scrie un articol despre ce trebuie sa faci ca sa iti infiintezi o firma.Ai 20 de minute" Mi s-a parut cel mai greu lucru pe care l-am facut in viata mea. Dar si cel mai frumos intrucat trebuia sa scriu despre o realizare A MEA. Am terminat in 10 minute si ma gandeam ca e imposibil sa fi scris bine asa de repede, iar raspunsul a venit pe loc: "Esti angajat. Maine dimineata la ora 9 sa fii in redactie". In aceeasi zi textul meu depre infiintarea firmei a aparut ca articol in ziar -primul meu text publicat. Incepeam sa imi fac un nume :)...sau asa credeam. Salariul era mic, dar eram platit pentru munca mea. Cand am plecat de la Ziar ingerul mi-a zis: "Sa stii ca aici te poti intoarce oricand. Vom avea intotdeauna un loc pentru tine." Si mi-a dat o recomandare absolut exceptionala (pe care n-am folosit-o niciodata, dar care mi-a dat si mai mare incredere).

Am terminat cu scoala, m-am angajat la o mare multinationala, lucrez in Marketing, creez vise, gestionez bugete de milioane de euro pe an, coordonez 9 tari din balcani, 6 agentii de media, am jobul la care am visat. Mi-am luat masina, casa...visul meu s-a indeplinit....aproape...

Dar ce faci atunci cand ti-ai atins toate obiectivele? Te cam plictisesti... esti mai tot timpul nemultumit...de orasul in care locuiesti, de serviciu, de prietena, de masina, de casa, etc... Esti un prost!!! (...si cam sunt uneori:))
Noroc ca atunci cand am mai mare nevoie apare iar ingerul meu pazitor- al saptelea . O superba Vulpe pe care am admirat-o din prima clipa in care am cunoscut-o. Nu mi-a dat nici un sfat, dar prin atitudinea ei m-a inspirat. Ambitie, curaj, optimism, onestitate si pasiune, calitati pe care rar le intalnesti in aceeasi persoana. Unele dintre acestea le-am avut si eu candva, dar s-au ascuns in adancul meu. Ingerul m-a facut sa le caut si sa le regasesc; m-a facut sa imi stabilesc un nou obiectiv -O sa imi fac pensiune la munte!!!. Poate suna aiurea si prioritatile ar trebui sa fie altele(...sa-mi fac o familie poate?..), dar in momentul asta pensiunea e lucrul pe care mi-l doresc cel mai mult. Si ingerul ma va ajuta...

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ma bucur ca cifra 7 ti-a purtat noroc.Si ma bucur mult pentru tine ca ai ajuns unde ai ajuns. Intotdeauna te-am admirat ca ai reusit sa te descurci. Bravo tie!

O fosta colega de facultate......Cosmina

Anonim spunea...

"7 ingeri"... sa ai grija de relatia cu ei, ca sa-ti poarte noroc in continuare; sa iti calauzeasca pasii acolo unde poate nici nu ai gandit sau mai bine zis...simtit inca. Pe langa toate aceste realizari profesionale, frumoase de altfel, sa nu uiti, sa nu treci cu vederea si implinirea sufleteasca; dupa parerea mea este cea mai importanta. Esti la inceput de drum... un drum frumos, pavat cu realizari, nu cu iluzii, ai grija de hrana sufletului tau.
Iti doresc sa oferi numai bucurii celor "7 ingeri", care cred eu ca sunt mai multi, macar in cer exista unul care te-a vegheat pe tine si pe mama ta, iar sufletul sa ti-l umpli numai cu bucurii si multa iubire. - Alina -

Anonim spunea...

7 e mereu norocos ... ca si tine de altfel ... ai sa reusesti si cu pensiunea :)

iliuta
www.hexxus.blogspot.com

Claudia Matei spunea...

Bine-ai revenit, desi stiu ca nu ai plecat niciodata cu adevarat de pe meleaguri romascane... Unii aleg cele zece porunci, altii aleg sa puna zece in catalog, iar altii considera ca cei sapte "pitici" din Alba ca Zapada sunt de fapt personajele principale ale povestii... Felicitari pentru ideea de a "enumera" secvente din viata si de a recunoaste ca fiecare dintre noi este influentat de cei pe care i-au avut in jur. Sa auzim de bine..., ca de rele aflam si daca nu vrem!