luni, 23 februarie 2009

Gesturi necugetate

Sunt convins ca fiecare dintre voi a facut macar o data in viata un gest pe care mai apoi sa il regrete. Ceea e nu stiu este cati dintre voi au avut curajul si au reusit sa indrepte prostia facuta.

Poate prostie e un cuvant prea greu pentru unele situatii, dar in general, fie si atunci cand este vorba de cele mai neinsemnate gesturi, in momentul in care le constientizam ne consideram de-a dreptul prosti (si nu in sensul ca nu ne duce capul, ci mai curand ca nu ne-am gandit la consecinte inainte sa actionam).
Chiar as fi curios sa aflu, si cu aceasta ocazie m-as bucura daca mi-ati impartasi cazuri in care eforturile voastre de a salva o situatie stupida iscata din vina voastra au avut rezultate pozitive.

Ma intreb cand fac oamenii cu predilectie astfel de gesturi ? incercand sa aflu rapunsul la aceasta intrebare am descoperit urmatoarele cazuri:
1. Cand nu mai pot de bine. Cred ca dupa o perioada in care nu mai ai asa multe griji ai tendinta sa "lasi garda jos"...si atunci o comiti! Dai de multe ori cu piciorul la lucruri si situatii pentru care ai muncit cine stie cat timp, dar... prostia se plateste zic unii.
2. Cand esti coplesit de evenimente. Acestea sunt din punctul meu de vedere situatii ceva mai speciale intrucat depinzi foarte mult de conjunctura. Din pacate de multe ori nu avem incotro si evenimentele din jur ne coplesesc. Principala problema in acest caz consider ca este faptul ca de obicei exista victime colaterale. Daca dintr-un anumit pct de vedere noi ne meritam soarta ca am fost slabi si ne-am lasat coplesiti, cei din jurul nostru nu o merita in nici un caz.
3.Cand vrei sa mai schimbi registrul, sa vezi cum e si de cealalta parte. Stiti vorba aia? "Curiozitatea a omorat pisica". Cred ca e perfect valabila in astfel de cazuri. Si cu toate acestea, monotonia e probabil una din cele mai perfide situatii care pot sa apara. Chiar si daca ar fi numai din simplul motiv ca de fiecare data ranesti pe cineva. Dar nu e doar atat..Pe langa faptul ca ranesti de obicei o persoana apropiata, acesta e un rau pe care cu greu il poti indrepta. daca incelelalte cazuri mai poti gasi o explicatie pentru gesturile tale, de aceasta data nu cred ca exista (cel putin eu n-am reusit sa gasesc) un motiv suficient de puternic sa indrepte raul facut. "De ce m-ai ranit? Pentru ca ma plictiseam"...cat de patetic suna...

Indiferent de situatiile de mai sus, astfel de gesturi ar trebui evitate....Dac'ar la fel de usor de facut pe cat este de spus....
Si ce faci daca totusi se intampla? Tii "coada" sus si suferi in tacere? Iti ceri iertare si speri ca vei avea o alta sansa? Incerci sa treci peste ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat?...Nu stiu daca exista o solutie universala...Probabil ca nu. Insa problema cea mai mare pe care noi ca barbati o avem este sa admitem ca am gresit. Mi-a fost dat sa vad atat de rar astfel de situatii incat aveam, sa cred ca nu exista. Barbatii au intotdeauna dreptate indiferent de situatie ca doar sunt sexul puternic... pe naiba...puternic pe timp de "pace". Oare mai exista speranta pentru noi? sau suntem condamnati la greseala?...ca predispusi suntem sigur.
Pe de alta parte, oare toate femeile trebuie sa aiba intotdeauna dreptate? Probabil ca da...daca vrem sa ne fie bine...si probabil ca in cele mai multe cazuri au...dar noi traim cu satisfactia ca uneori mai avem si noi dreptate, chiar daca asta o stim numai noi :)

Si ca sa inchei in tonul articolului precedent, nu...n-am uitat sa zambesc. Pentru ca sper (si am o presimtire ca asa este) ca de cealalta parte se gasete aproape intotdeauna un suflet suficient de mare incat sa ierte.

Si nu uitati: daca aveti situatii cu happy end, le astept cu interes.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mai Draga... Un gest necugetat, care m-a facut sa rid, a fost cind ti-am aruncat, descult fiind, bocancii peste suvoiul cascadei, la intoarcerea de la pescuit si tu nu i-ai prins. Poate nu i-am aruncat io cum trebuie! Tot aia e! Am mers pina acasa, 2 pe bicicleta, din care unul descult. Dupa aia ce-am facut? Am ris. Facem gesturi necugetate, din cauza agnosticismului mistic si al gnoseologiei frazeologice. Important este sa avem puterea si sa ridem de necugetarea anterioara. Altfel, am fi necugetatori. Mult supces la Bucale! Mai da si tu o sirma, ca io nu mai am credit! ;)

Anonim spunea...

A, AM UITAT!

AM PRIVIREA INTELIGENTA, DAR NU POT SA MA EXPRIM CA ELE...

QUOTE:
„Indiferent de situatiile de mai sus, astfel de gesturi ar trebui evitate....Dac'ar la fel de usor de facut pe cat este de spus....
Si ce faci daca totusi se intampla? Tii "coada" sus si suferi in tacere? Iti ceri iertare si speri ca vei avea o alta sansa? Incerci sa treci peste ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat?..."
>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ai scris ptr noi, baietii, sau dintr-un fel de solidaritate, ori o fi o tristete a ta?!
Problema noastra, de MASCULI, inseamna ca, daca ne ridicam cozile, se vede ca sintem "smecheri", deci cumva "periculosi" atit pentru alti masculi cit si pentru femelele cu codiiiiitzele alea miiiici si draguuuutze adunate intre picioare. Daca FEMELELE ridica si ele coada, brusc devin importante! In special pentru masculii care uita inclusiv de cozile lor. Curat mestesug de timpenie! TOATE FAPTELE SINT UN PRELUDIU PENTRU CEVA! Problema e de anticipare