duminică, 14 decembrie 2008

Nu uita sa zambesti !!!!

Uneori cand incepi sa o iei razna, soarta vine si iti da o palma. Prieteneste, asa cat sa nu te superi dar sa te trezesti la realitate.
Acum ceva vreme am fost plecat vreo 2 zile intr-un oras in care nu mai fusesem pana acum. Abia daca stiam unde este situat pe harta. Alexandria. Vizita mea acolo a fost prilejuita de un research pe care l-am avut ca sa incerc sa-mi cunosc mai bine consumatoarele carora le adresez campaniile mele pe detergenti. Dar asta e mai putin important. Ce este cu adevarat important e faptul ca aceasta vizita mi-a prilejuit un nou contact cu realitatea de care trebuie sa recunosc ca m-am cam indepartat in ultima vreme.
Am constatat cu oarecare uimire ca in acest oras (si probabil la fel este in multe locuri din tara asta) e o saracie lucie. Am gasit aici multi oameni care, desi abia aveau ce manca, se declarau fericiti. Vorbesc despre oameni pentru care luxul inseamna "sa aiba in frigider mezeluri". Sunt persoane a caror venit pe familie nu depaseste 6-700 Ron lunar, bani din care ar trebui sa isi achite si ratele, sa-si trimita si copilul la scoala si sa mai si traiasca. Cu toate acestea n-am vazut nici macar o persoana care sa nu ne fi zambit.
La inceput m-am intrebat cum de este cu putinta asa ceva. Cum poate o persoana incercata de asemenea greutati sa si zambeasca? Sunt convins ca nici nu era un zambet fals, de poza si nici nu era unul permanent. Insa cred ca acesti oameni au invatat sa vada in jurul lor partea frumoasa a lucrurilor, au invatat sa ia din jur ceea ce e bun si sa nu bage in seama toate fleacurile, toate rautatile altora si toate necazurile.
Sunt convins ca mare parte dintre voi ati vazut macar o data in viata o astfel de persoana. Desi nu sunt eu un masura sa dau sfaturi, v-as recomanda sa retineti acel chip si sa vi-l aduceti in minte de fiecare data cand viata va incearca.
In acelasi timp am si o rugaminte catre voi: daca ma auziti vreo data ca ma plang de ceva dati-mi un sut in.....Nu; nu acolo :)...ce vreau sa zic e sa ma bateti pe umar si sa imi ziceti :" BOULE!!". Si eu o sa stiu de ce si o sa va zambesc. Promit sa fac si eu la fel cu voi (sper sa nu va suparati, iar daca o faceti sper sa va treaca repede si sa zambiti).
Sa aveti sarbatori fericite si multe zambete in jurul vostru!

Un comentariu:

Anonim spunea...

mai draga...

sa stii ca scobaiul + mreana + cleanul si ceva beglitza sint la locul lor si, daca vrei sa ma transform in al optulea element si sa te ajut cu ceva, prin zona noastra de tzara, ma bag. poate facem un peste si, cu ocazia asta, poate o sa imi gasesc si io bocancii ;) . bafta man si sa vezi acusia blog de la mandea =)) apropo, ziceai ca ma suni cind te intorci de la praga... scrie in continuare, ca o faci bine! Un tzaran de la Cordun.